Årets lussekatt blir…

Vilka kissar blir årets lussekatter ute i landets alla lokaltidningar i år? Och vad kan en köpa åt en kattälskare i julklapp?

pexels-photo-126407Det är lätt att älska katter. Deras mjuka tassar, de små öronen och det lekfulla sättet. Det många inte vet är dessutom att kattens spinnande faktiskt ökar välbefinnandet hos människor, på ett sätt som påverkar hela vårt immunförsvar. Det gör alltså något med vårt hälsa och det på ett positivt sätt. I Sveriges Radio kan en läsa vidare om hur katter spinner när de är belåtna och tillfreds, men ibland spinner de även när de vill lugna ner sig själva.

Snart är det jul och det vankas tider för utnämnande av årets Lussekatt runt om i landet. I Allehanda skrivs det att det nu är dags att börja titta runt bland sina bilder hemma och skicka in den allra bästa till tidningen för att kanske bli nominerad till att vara med i tävlingen. Katten som vinner, vinner ära stolthet och dessutom andra katters avundsjuka, i alla fall enligt artikeln.

Kattpresenter och snö

Med julen kommer också presentköpstider. Vad köper man egentligen till en kattälskare? På presenter.se finns allt från kattkuddar till ögonmasker med kattöron. Perfekt att slå in i ett paket och lägga under granen inför dopparedagen. Till katten är riktigt fin kattmat med delikatesstandard en utmärk julklapp. Eller kanske en ny klösbräda med flera nivåer? Det beror helt på kattens intressen. Vissa katter är livliga andra gillar mest att lapa mjölk och sova vid en brasa.

En katt som får sägas vara av det lite ovanligare slaget är katten Harry. I Jönköpings Nyheter kan en se bilder på en helt snöförälskad kisse med stora snöbollar fast i pälsen. Harry gillar, till skillnad från de flesta andra katter, snö. Under de kallare månaderna rullar han sig frekvent i snön och leker gärna ute så länge som möjligt. Charmigt. Men också en del jobb för ägaren som sedan måste bada honom i badkaret för att få bort alla snöklumpar som tovat fast sig i hans långa, fina päls. Det är alltså en väldigt stor skillnad på katt och katt, ungefär som det är från person till person.