Så fixar du med katt akvariefiskar

Det är många som vill ha ett akvarium med fiskar, och det blir mer och mer populärt att skaffa det. För dig som även har katt så finns det dock några saker som du måste tänka på för att fiskarna ska vara trygga och trivas. Här finner du några bra tips på vad du ska tänka på.

Akvariefiskar kräver att du tar ansvar för att de mår bra och inte utsätts för lidande – de är inte bara en vacker inredningsdetalj, utan är levande varelser som behöver respekteras. För trivseln så är det viktigt att du inreder akvariet på ett bra sätt, så köp plastväxter till akvarium här från Akvarieimporten, som är en erfaren butik med ett stort utbud. Se även till att skaffa ett akvarium som är tillräckligt stort, då fiskarna mår bättre av att ha mer utrymme, och att du anpassar miljön efter vilka typer av fiskar du har.

Håll fiskarna säkra

Vad gäller skyddet från katter så är det viktigt att tänka på att katter gärna klättrar och tar sig upp på hög höjd för att kunna se ut över rummet – och det hjälper därmed inte enbart att placera akvariet högt uppe. Se istället till att skaffa ett bra akvarielock som håller katten ute och fisken inne. Jordbruksverket skriver på sin webbsida att

”Du kan också dömas till böter eller fängelse i högst två år om du döms för brott mot djurskyddslagen”
Så det är viktigt att du tar det här på allvar.