Fotografering en kul hobby

En utav de bästa hobbys som finns är fotografering. Den passar alla åldrar och det är aldrig försent att börja fotografera. Just nu hålls kurser för just pensionärer som vill lära sig att fota.

kamera fota foto

I den här artikeln kan man läsa om en fotograf som håller kurser om grunderna i fotografering för pensionärer. Deltagarna i kurserna fotograferar med allt från mobiltelefoner och kompaktkameror, till avancerade systemkameror. Många har väldigt fina kameror men måste lära sig hur man använder autofokusen för att inte få skärpan på fel ställe. Därför repeterar de mycket vad man ska ha för inställningar för att kameran ska kunna ta så bra bilder som möjligt. Vid kurserna får även deltagarna lära sig de fackuttryck som används inom fotobranschen.

Fota växter på ett bra sätt

Varför sådana här fotokurser hålls för pensionärer är för att fotografering är en väldigt rolig hobby, som går lika bra att anamma sent i livet som tidigt. Dessutom kan man med fotona man tar göra allt från att rama in och sätta upp på väggen, till att göra en fotobok med hjälp av http://www.printlife.se/cewe-fotobok.html. För att fota riktigt bra bilder krävs bara lite kunskap om tekniken och några knep om hur man komponerar en bild på snyggaste sätt. Ett favoritmotiv när just pensionärer fotograferar är växter. Ett knep när man fotar växter är exempelvis att välja den stund på dagen eller året då ljuset är som finast och trädgården är som vackrast. Något annat som är värt att tänka på är bakgrunden. Det är till exempel inte så snyggt om man får en soptunna bakom den där rosen eller en massa jord i bakgrunden om man tar kort på växten ovanifrån. För att verkligen lyfta fram en blomma eller växt på bild är det viktigt att komma riktigt nära den och vara på samma nivå som den. Därför kan det vara värt att ligga ner och ta kort för att hitta de bästa vinklarna. Läs mer.