Foton lite överallt

I dag skriver vi om foton och hur dessa kan få en att minnas till exempel en kär katt en hade en gång i tiden samt om vilka nordbor som gillar att fota sina husdjur allra mest, finnarna.

kvinna dator kattI en artikel i DT kan vi läsa att gamla foton faktiskt framkallar minnen, något som är väldigt värdefullt för många, särskilt nostalgiker. Inte bara är det fint att titta på det kan även få en att minnas sådant som man glömt, oavsett om det är en plats man saknar eller kanske ett kärt husdjur som gått vidare till katthimlen.

I Expressen kan vi läsa att den svenska stilen är att fota lite extra under midsommar enligt en konsumentundersökning. I Finland fotar man helst sitt husdjur, vare sig det är hund eller förhoppningsvis en vacker, mjuk katt med tjock päls och bärnstensögon. Oftast är det dock semesterresan som triggar igång suget att vilja ta upp kameran och fånga ögonblicken som så hastigt suddas ut och byts ut av ett annat. I Norge fotar man gärna, givetvis, på 17e maj – nationaldagen som varje år firas med stor pompa och ståt över hela det långsmala landet väster om oss.

Låt kissen pryda almanacka och kaffemuggen

Det finns sedan inget roligare än att framkalla de bilder som man tycker blev bäst, som man kanske vill rama in, sätta i ett album eller göra en canvas av. Med dagens moderna och framskridna teknik inom foto kan man även framkalla en bild så att denna pryder en kopp eller kanske ett pussel, något som blir en perfekt present att ge bort i julklapp eller present. Det finns alltså alla möjligheter i världen att låta sötnosen med de vita tassarna pryda kaffekoppen, almanackans alla månader eller varför inte en tröja om en nu vill dra det så långt. Kärleken till våra husdjur når ju egentligen nästan inga som helst gränser. Go all in. Via http://www.qpix.se kan du gå loss!