Stickning bästa hobbyn

Det finns en hobby som är oerhört traditionell och slår alla andra hobbys – nämligen stickning. Att sticka är väldigt roligt och kan leda till att man mår mycket bättre. Dessutom kan man göra annat kul när man stickar och ta med sig sin stickning överallt man går.

264905-knitting

Att sy kläder är en hobby som de senaste åren blivit väldigt populär och många syr sina egna kläder istället för att köpa dem i affär. Men när det kommer till hobbys, finns det en som kanske är originalet och som människor sysselsatt sig med i flera hundra år. Speciellt äldre kvinnor har haft en fäbless för detta och självklart pratar vi om stickning. Stickning är faktiskt inte bara riktigt roligt, utan det funkar faktiskt som en terapiform som man blir lycklig av.

Bra för hälsan att sticka

I den här artikeln kan man läsa just om att stickning är så himla bra på många olika sätt. Flertalet forskare har kommit fram till att den uråldriga hantverkstraditionen fungerar som en riktig hälsoboost. Dels är stickning så bra för att den upprepande handrörelsen verkar stressdämpande. Så den som sitter och stickar i ett par timmar blir verkligen avstressad. Sedan handlar det även om att stickande kan ha en muskelavspännande effekt och vara blodtryckssänkande. Hälsofördelarna slutar inte där, utan stickningen kan enligt forskare påverka immunförsvaret positivt och till och med motverka demens.

Kan ta med hobbyn överallt

Ytterligare några fördelar med stickande, förutom hälsofördelarna, är att man kan ta med sig stickningen överallt. Det är alltså en mobil hobby som man kan ta med sig på resor, när man väntar på ett möte och så vidare. Dessutom kan man sticka medan man gör annat som man tycker mycket om. Exempelvis kan man lyssna på musik, dricka ett gott vin, titta på tv eller göra lite vad som helst egentligen. Slutligen så är stickning kanske den billigaste hobbyn som finns. Det kostar knappt något alls att köpa garn och några stickor och bara börja sticka på.