Julpyssla en adventsstake

En hobby som många delar är att pyssla. Och så här i juletider kan vi pyssla extra mycket. Varför inte göra en egen version av svenskarnas favoritpynt adventsljusstaken?

Enligt en ny undersökning som Allas.se skriver om tar majoriteten av svenskarna fram sina adventsljusstakar nu till första advent. En stor del av de svarade sa också att de faktiskt börjat pynta i smyg och tagit fram staken redan innan första advent. I samma undersökning har man fått fram att hela 93 procent av de som svarat har en adventsljusstake hemma hos sig.

En enkel och billig stake

Även om det finns massor av billiga och fina adventsljusstakar att köpa på nätet, exempelvis på https://fyndiq.se/hemmet/inredning/jul/adventsljusstakar/, kan det vara roligt att faktiskt pyssla ihop en stake helt på egen hand. På dt.se kan man läsa om en bloggare som ger tips på hur du själv kan knopa ihop din adventsstake. Hon har helt enkelt ställt en loppisfyndad ljusstake i botten av en vacker skål och täckt ljusstaken med mossa från trädgården. Sedan har hon lagt en porslinsbricka med en siffra, som egentligen ska sitta på en kökslåda, intill varje ljus. Denna stake är både billig och enkel att göra.

”Susanne använder sig av saker hon har hemma eller kan plocka i trädgården eller naturen.”

Pynt av konservburkar6302160-forsta-advent

Vill man dock göra en ännu billigare stake, som dessutom är miljövänlig, kan man göra den med gamla konservburkar. I Expressen får man instruktionerna på hur man gör en roligare adventsljusstake av burkar, som garanterat kommer att imponera på släkt och vänner.