Gör ditt hem kattsäkert!

Du som har katt hemma vet säkert hur mysigt det är. Du har alltid någon som hälsar dig välkommen när du kommer hem och något mjukt att smeka när du är ledsen. Dock vet du säkert också att en katt innebär klös, klor och hår som ofta inkräktar på dina möbler. Men med rätt idéer och produkter kan du skona vissa saker.

Allt som hänger och dinglar och som är kul att klättra i tycker katter är förträffligt roliga. Gardiner hör till några av dessa prylar som sällan får vara ifred i ett hem. Med hissgardiner kan du skona det fina tyget genom att hissa upp gardinen när du är borta och inte har koll på katten. Dessutom kan hissgardinen fungera som mörkläggningsgardin under natten för att sova bättre.

Skaffa klösmöbler

För att rädda dina egna möbler från kattaggressioner behöver din katt egna saker och möbler att gå lös på. Ett stort klösträd där katten både kan sova, klösa och leka i, gör att den lägger ner de dåliga idéerna att klättra på väggarna och riva sönder gardiner. Det finns massor av roliga klösmöbler för katter som både har små sovplatser, gömställen och klösdelar där katten kan vässa sina klor och hänga upp och ner i.

Hur du låter plantorna vara ifred

Katter älskar växter och blommor. Så mycket att de gärna häver ner dem när de går i fönstret och äter upp plantorna för att de smakar gott och kittlar nosen. Genom att sätta dyra och fina plantor så högt upp som möjligt kan du rädda de finaste växterna och dessutom rädda katten från förgiftning, då vissa växter är riktigt farliga för katter. Med en hissgardin som du fäller ner på natten kan du också skona plantorna när du sover och inte vet vad din katt håller på med. Hissgardiner fungerar både i kök, sovrum och vardagsrum och idag finns det riktigt stiliga hissgardiner som du till exempel kan hitta hos Rosa Huset.

Läs på om vilka växter som är farliga för katter och låt dem vara i rum dit katten inte kan gå in.