Starta e-handel för kattprylar

Att driva en e-handel är mångas dröm. Gillar du katter kan det te sig väldigt naturligt att starta en e-handel just inom det ämnet. Då har du kunskaper om vad katten behöver och du kanske till och med har en egen katt som kan testa produkterna? Men hur går du till väga för att starta upp din e-handel?

Om du vill driva en e-handel bör du se till att ha ett bra lager så att kunderna inte behöver vänta på långa leveranstider. Många som beställer foder behöver det snabbt och om e-handeln inte har fodret hemma vänder de sig ofta till andra butiker. Du bör också se till att e-handelns butik fungerar smärtfritt och att den är lätt för kunden att hantera. Om du inte kan bygga en webbshop på egen hand gör du klokt i att ta hjälp av någon som kan.

Bra att erbjuda flera fodertyper

När du ska sälja kattfoder online kan det vara klokt att erbjuda flera olika typer av foder. Precis som människor, kan katter också föredra olika smaker och märken på sin mat. Dessutom finns det foder för kattungar, för kastrerade katter och speciella veterinärfoder som motverkar hälsoproblem av olika slag.

Sälj intressanta produkter och ha bra priser

Du bör också se över ditt sortiment för att se till att produkterna verkligen är intressanta. Det kan vara bra att ha lite mer unika produkter och du kan garanterat få mer kunder om du kan erbjuda ett lägre pris. Om du erbjuder samma foder och leksaker som mataffären, men till ett högre pris kommer kunderna dra sig från att använda e-handeln. Du kan också dra nytta av fördelen att kunden kan få hemleverans. Kattsand och större fodersäckar är stora, tunga och otympliga att transportera om du inte har bil. Där kan det löna sig att ha bra priser och stora sortiment.